Lav din egen skovmærkesnaps

Lige nu blomstrer den smukke skovmærke (også kendt som Bukkar) i skovbunden i mange af de stevnske skove. Så er det tid til at lave en skovmærkesnaps.

Skovmærke indeholder det aromatisk og smagsgivende stof Kumarin (duft af nyslået hø), og urten er derfor velegnet til fremstilling af snaps. Prøv selv at lave din egen skovmærkesnaps, der er ganske let.

  1. Pluk en god håndfuld skovmærker, nyudsprungne eller på nippet til at springe ud.
  2. Skyl dem og put både blomst, stængel og blade i en smagsløs snaps f.eks. klar Brøndum eller vodka og lad det trække 3 – 4 dage.
  3. Filtrér og nyd straks eller i løbet af nogle uger.

Er du ikke til så stærke sager, kan du også pifte din hvidvin lidt op ved at lægge lidt skovmærker deri og lad det trække nogle timer, tilsæt evt. også sukker efter smag. Så har du den dejligste Majdrik lige til at nyde afkølet, f.eks. på terrassen i det smukke forårsvejr.

God skovtur, og husk regler for færdsel i privat skov:

Færdsel er tilladt til fods på veje og stier fra kl. 6 til solnedgang, og du må kun plukke de bær, urter og svampe, du kan nå fra veje og stier, og kun til eget forbrug.