Smag på Stevns

Det hele gik i ’fisk’ på havnen i Rødvig

Lørdag d. 1. august blev der afholdt ’Smag på Stevns’ på fiskerihaven i Rødvig. Lokale fødevareproducenter kom og gav smagsprøver og solgte deres produkter, og Stevns Naturcenter naturvejleder var også på plads med en rigtig familieaktivitet ’Fra hav til grill’. Børnene kunne få deres egen friskfangede skrubbe, som de så selv skulle rense og fileter og efterfølgende grille og spise. Det var en stor oplevelse for børnene selv at stå med en fladfisk i hånden, se på dens særprægede kropsform og skæve hoved og ikke mindst skære den op og studere den indeni. Børnene så på maveindholdet og kunne konstatere, at skrubbens livret er blåmuslinger!

Naturvejlederen vejledte børnene i den gode teknik i at rense, flå og fileter fisken, og mor eller far måtte nogle gange hjælpe, når der skulle lægges kræfter i at flå fisken. Belønningen var naturligvis at slutte af med at spise sine fiskefileter!

Godt 30 børn og voksne besøgte standen og prøvede at ordne sin egen fisk.

Hele familien er i gang med af flå hver sin skrubbe. Storebror kan klare opgaven selv, mens de to yngste lige skal hjælpes lidt af mor og far.