Bestil eller hør nærmere på +45 56502806
Mandag-fredag: kl. 9-15

Fossiljagt

Børnehaver, SFO’er og klubber: Find fossiler af snegle og muslinger i det 63 millioner år gamle koralrev. Hvis I er rigtig heldige, finder I også en hajtand.

Målgruppe Børnehaver, SFO’er og klubber
Antal elever 25
Varighed 2 timer
Sted Geomuseum Faxe og Faxe Kalkbrud
Se prisliste

På Geomuseum Faxe og i Faxe Kalkbrud står børnene ansigt til ansigt med begrebet den fjerne fortid. Faxe Kalkbrud rummer nemlig 63 millioner år gammelt koralrev, der er spækket med spændende fossiler.

Vi begynder i museets smukke udstilling, hvor vi viser børnene de flotteste fossiler fra koralrevet. Vi fortæller historierne om de muslinger, snegle og hajer, der levede på fortidens koralrev i Faxe, og vi kigger nærmere på museets livagtige model af en 4 meter lang krokodille.

Så er det børnenes tur til selv at være fossiljægere. Vi udleverer værktøj, og turen går ned i kalkbruddet. Opdagelsens sus griber hurtigt børnene i jagten på det flotteste fossil, og deres evne til at observere kommer hurtigt i centrum. Og efterfølgende trækker bestemmelsen af fossilet på børnenes forhåndsviden om dyr og planter.

I kalkbruddet er der rige mængder af fossiler. Derfor får alle en god oplevelse og gør fine fund. De særligt heldige kan måske endda komme hjem med en 63 milioner år gammel hajtand.

Vi tilpasser forløbet efter børnenes alder.